Er is weer veel werk verricht.

En er wordt nog veel werk verricht.

Deze week ontving ik van Sytze de Vries de nieuwe bijgewerkte versie van “De Geschiedenis Van Aekinga”.
Een verzameling van zeer interessante items die het ontstaan en de ontwikkeling van Aekinga omschrijven.
Sytze heeft hier heel veel werk aan gehad en het resultaat mag er wezen.

Klik hier om direct naar de pdf bestand te gaan. Het bestand laat het voorblad zien maar met eenvoudig doorscrollen kun  je het gehele document doorlezen. Als je rechtsboven op het document op het pictogrammetje klikt wordt het bestand geopend in Google Drive waardoor je een grotere weergave krijgt. Dat leest misschien wat gemakkelijker.

Daarnaast zit ik ook niet stil. Enkele weken geleden ontving ik van een andere groepsleider, Thijs Dorenbosch ruim 160 oude foto’s. De originele exemplaren.
De meeste geven de tijd rond 1967 en 1968 weer.
Thijs Dorenbosch was toen groepsleider bij groep 4, De Matadoren.
Op dit moment worden de foto’s van een watermerk voorzien om kopiëren te voorkomen. Helaas is dat in het verleden al nodig gebleken.
Je ziet door elke foto de naam Aekinga.nl staan.
De originele heb ik in het bezit en Thijs heeft de rechten voor het gebruik van deze foto’s overgedragen aan Aekinga.nl.
Dat is sinds vorig jaar belangrijk omdat toen de avg wet in werking is getreden. Het “lenen” van foto’s van andere websites is bij die wet verboden en er staan flinke straffen op als je die toch op je eigen website, Facebook / Instagram gaat gebruiken.

Binnenkort verschijnen ook deze foto’s in het foto- en videoalbum op deze site en kan een aantal van ons weer even terug denken aan de tijd in Aekinga.
Wanneer alles geplaatst is laat ik het weer even weten. Het geschiedenisboek staat er al op dus ik wens je veel leesplezier.

Ciao, Beheer

Bladwijzer de permalink.
Beheer

Over Beheer

Dit is het account van de beheerder van deze site. De beheerder heeft zelf ook op Aekinga gewoond, en is dus betrokken.

7 reacties op Er is weer veel werk verricht.

 1. Peter van EwijkPeter van Ewijk zeggen:

  blij dat er weer fotos zijn bijgekomen.leuk om te horen dat Thijs Dorenbos er nog is,ja die zat naast groep 5 Apachen.ik kreeg van de week nog 2 mooie fotos van ex groepslijder Hans hemmer uit zijn vakantieland Indonesie,uit Saluwesi.heb nog steeds goed kontakt met hem,en ook nog met Ruud van Wijk ex groepslijder groep 5. er liggen hier ook nog fotoos te wachten,ben benieuwd van hoe of wat. greetz:Peerke.

 2. Bas BrouwerBas Brouwer zeggen:

  Helemaal TOP man 😀
  Super dat nu eindelijk veel info op een plek samengevoegd wordt en er mensen zijn die hier hun tijd in steken. Wordt van deze kant zeer gewaardeerd.

 3. Brian MorganBrian Morgan zeggen:

  Leuk dat er weer doto,s opgedoken zijn.
  Echter snap ik de watermerk toevoeging niet?
  Dit is een besloten website de foto,s zijn van mensen die op Eakinga hebben gezeten dus waarom als ze zichzelf daarop herkennen zouden ze deze niet gewoon kunnen downloaden zonder watermerk?
  Zie echt geen enkele reden van een watermerk?
  Ben zelf beroepsfotograaf en watermerken is handig op openbare sites en van copyright dingen maar hier?
  Lijkt mij een beetje onnodig en vreemd….
  Brian Morgan

 4. BeheerBeheer zeggen:

  Toch moet het jou bekend voorkomen, Brain. We hebben hier eerder al eens een discussie over gehad.
  Een besloten website is nooit echt besloten. Er kan altijd iemand een vals account opgeven en daarmee toegang krijgen tot de gehele website. Ik ken niet iedereen die op Aekinga is geweest en moet er vanuit gaan dat mensen ter goeder trouw zijn. Er vindt hier alleen een e-mailadres controle plaats.
  Zelfs op Facebook, waar je via de beheerder toegang moet vragen, kan iemand gewoon tot een groep gaan behoren.
  Zo zou dus iedereen de foto’s van deze site kunnen kopiëren en bijvoorbeeld op Facebook kunnen plaatsen.

  Jij weet dat dit ook gebeurt omdat René Nicolai, die beheerder van de Facebookpagina van Aekinga is, op deze site aangemeld is geweest en foto’s en films van de site heeft overgenomen om zijn Facebookpagina op te leuken.
  Hij vond het niet nodig om toestemming te vragen. Toen ik hem daarop aansprak kreeg ik de nodige stront over me heen en plaatste hij een foto van mij op Facebook met de bedoeling om mij zwart te maken.
  Hij had er ook voor kunnen kiezen om met mij samen te werken. Dat was heel goed geweest voor alle Aekinga bewoners maar hij zoekt liever het conflict op. Erg jammer.
  In het belang van de oud- bewoners van Aekinga heb ik geen zaak van gemaakt.

  Dat was de belangrijkste reden om de foto’s te voorzien van een watermerk. Nu kan ik het auteursrecht bewijzen als dat nodig mocht zijn.

  Alle foto’s zijn nu voorzien van een zichtbaar en onzichtbaar watermerk. Ik betreur dat het nodig is maar blijkbaar kan het niet anders.

  Mocht iemand zich herkennen op de foto en er een afdruk van willen hebben dan kan je dat aangeven en krijg je de (originele) foto opgestuurd.

 5. Foto met watermerk is prima. De “specialisten” onder ons kunnen dat met Photoshop makkelijk verwijderen, maar waarom? Als Brian een beroepsfotograaf is weet hij exact waarom een watermerk juist goed is. Ik zeg, watermerk laten staan.

Geef een reactie